Nem egy szokványos cukorpótló…

Perui partnerünknek már a gyártás megkezdésekor egy óriási édesítő potenciállal bíró, kellemesen édes ízű (mellékízmentes) stevia kifejlesztése volt a célja.

Valami olyasmit szeretett volna bevezetni a piacra, ami a jelenleg kapható stevia készítményeknél sokkal jobb. Olyat, ami ötvözi az élvezeti értéket a szervezet egészséges működésének elősegítésével.

Fejében egy olyan ideális édesítőszer képe jelent meg, amelynek fogyasztása nem csupán biztonságos szervezetünk egészségére nézve, de egyéb járulékos pozitív élettani hatásokat is eredményez.

Ezen elv által vezérelve 2011-ben felszereltek egy minden igényt kielégítő kutatólaboratóriumot, melyben adottak voltak a körülmények a várt siker mihamarabbi elérésére.

A kutatás során fő szempont volt, hogy kifejezetten “jó”, édes ízű cukorpótlót alkossanak, hiszen a piacon kapható stevia készítmények többségének van egy kellemetlenül kesernyés, fémes mellékíze. Ezt molekuláris szinten teljesen meg akarták szüntetni, ami 100%-osan sikerült is.

A kutatások következő fázisát már Kínában folytatták (ahol 35 éve működik a stevia kereskedelem), majd miután megtalálták az ideális termesztési helyet és módot, kidolgoztak egy új gyártási technológiát, aminek segítségével 2015-ben végül sikerült megalkotniuk az Inka Sweetet jelenlegi formájában.

Ez a termék már nem csak egy “szokványos” cukorpótló, sokkal több annál, hozzáadott érték rejlik benne, hiszen a rendszeres fogyasztása képes optimalizálni az emberi szervezet működését.